białko serwatkowe z mleczarni ?

Ten temat zawiera 11 odpowiedzi, ma 1 głos i był aktualizowany ostatnio przez  Hades 16 lat, 5 miesiące temu.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #1707

    Hades
    Keymaster

    Czy ktoś stosował białko serwatkowe wyprodukowane w zak3adach mleczarskich i jak wypada w porownaniu z odżywkami firmowymi?

    #80867

    Hades
    Keymaster

    to nie baialko serwatkowe tylko serwatka 13-18% białka, 40-60% laktozy, restza tluszcze

    na rteszte sam sobie odpowiedz.

    najtansze białko to ovopol

    #80868

    Hades
    Keymaster

    Dzieki za odpowiedY , to wyjaśnić cene.

    #80901

    Hades
    Keymaster

    Tak jak tMQ napisal – to nie jest białko serwatkowe.

    Bialko z mleczarni jest niepotrzebne w budowaniu masy- jest to zly produkt zaweirajacy skladniki nieprzydatne. Tak jak np. laktoza.
    Ale są białka uzywane np. w masarni ktore są nawet dobre do uzupelnienia diety.

    Ale staraj się czerpac skladniki z naturalnego zrodla lub ewentualnie odzywki białka serwatkowego wysokiej jakosci.

    #81497

    Hades
    Keymaster

    Białko serwatkowe to najgorsza rzecz o jakiej słyszałem.Mialem mo?liwooa stycznooci z tym badziewiem i one spowoduje tylko czestsze chodzenie do kibelka i nic wiecej. 😀

    #81502

    Hades
    Keymaster

    ShOrTBiałko serwatkowe to najgorsza rzecz o jakiej słyszałem.Mialem mo?liwooa stycznooci z tym badziewiem i one spowoduje tylko czestsze chodzenie do kibelka i nic wiecej. 😀

    Ciekawa teoria!! A ja powiem że białko serwatkowe to najlepsza rzecz 😀 – jeśli chodzi o serwatke z mleczarni to faktycznie jest to syf. Jak sk1czy się mój cyrk z maturami (Opole 👿 ) to umieszcze tu swoj artykul na tema domniemanego białka serwatkowego!! Mam nadzieje że już wtedy nie będzie pytan na forze, kiedys zrobilem podobny artykul na k.. i się uspokoili troszke. Pozdrawiam

    #81527

    Hades
    Keymaster

    Bialko serwatkowe rulez’ ❗ 🙂

    Trzeba bylo nie paplac ze się mialo pytania wczesniej to moze by nie bylo tego cyrku

    #81536

    Hades
    Keymaster

    Tyle tylko, że to właśnie ovoalbumina ma aminogram najbli?szy ludzkiemu i to wa3onie to białko wiedzie prym.
    Co się dzieje z jajkiem, kiedy wystawimy je na odpowiednią temperature dodatnią i potrzymamy tak ok. 20-30 dniż Powstanie ?ywy organizm – kurczak – i to już świadczy o bogactwie składnikow zawartch w ovoalbuminie.
    Białko serwatkowe… fakt, jest dobre, wchłania się w ciągu ok. 30 minut, ma wysokie BV, ale w ustroju pozostaje do max. 3 godzin. Wniosek – na noc kompletnie do bani.
    A ovoalbumina… wchłania się dlużej, stopniowo uwalniając aminki do ustroju i tamże siedzi nawet do 6-7 godzin 🙂
    Minusem są potwornie omierdzace b1ki 🙂 ale… ja wole 🙂

    #81537

    Hades
    Keymaster

    Megakoks moze i masz racje ale wlasni mi chodzilo o te białko z mleczarni one jest do niczego a ogulnie do białka serwatkowego nic nie mam nawet tego niegdy nie brałem wiec nie wiem jak dziala ale wiem jedno ze białko z mleczarni do szkoda kasy. 🙂

    #81974

    Hades
    Keymaster

    sory ze troche odkopuje ten temat z dolu ale jestem nowy wiec chcialem napisac ze stosowalem ta serwatke bialkowa z mleczarni i praktycznie nic mi to nie dalo ;/ tylko starzy pieprzyli ze swinstwo zzeram i mieli racje 😆

    #81976

    Hades
    Keymaster

    Mieli racje. Nie inaczej

    #81986

    Hades
    Keymaster

    Kompletnie nie opłacalny zakup
    Wady :
    -> znikome przybytki siły
    -> brak dużych przyrostow masy
    Zalety :
    -> Niska cena
    -> Zawsze cos da
    Z doowiadczenia kumpli to wiem 8)

Wyświetla 1 wpisów z $

Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.

Pin It on Pinterest