Ten temat zawiera 45 odpowiedzi, ma 1 głos i był aktualizowany ostatnio przez Hades 16 lat, 5 miesiące temu.
-
AutorWpisy
-
2005-07-09 dnia 09:11 #2457
Z czym jecie ryz bo jadlem ryz z sosem slodkokwasnym ostatnio smak byl w miare ale za bardzo mdly i szybko się znudzil a za duzo produktow do niego nie chce dodawac z 2powodow
1.Kasa
2. jak za duzo się doda nie zjem calej torebki ryżu
Wiec z czym mozna smacznie przyrzadzic ryz tak tylko zeby nie bylo za drogo 😀2005-07-09 dnia 09:13 #70724ryz+piers z kurczaka+lyzka oliwy z oliwek+troche bulionu+pieprz czarny albo papryka czarwona
i mogę to jesc 5 razy dziennie2005-07-09 dnia 09:17 #70722hehe Lee ja tez mogę jesc w kazdej postaci kurczaka na wysztskie posilki tylko ze kurczak ostatnio juz podrozal znowu i nie jest taki tani zeby go codzien jesc… chyba ze się pracuje 😀
2005-07-09 dnia 09:22 #70717zawsze mozna kupic filety rybne, tunczyka, twarog i szamac z ryzem
2005-07-09 dnia 10:01 #70713ja jem ryz obsmarowany maslem + cukier + potarte jablko + cynamon niebo w gebie 😀 polecam
2005-07-09 dnia 11:01 #70701hea..ja ryz jadam w taki sposob:
*sam ryz z wody + szklanka mleka
*ryz ugotowany z polowka kostki rosolowej + kurczak caly
*ryz —–//—— ———–//——— + salatka z kurczaka (pociety kurczak i ananas)
*ryz —-//——- ———-//———-+kotlety sojowe
*ryz z wody + tunczyk/salatka z tunczyka
*ryz + zmiksowane owoce/jogurt/smietanowy musTe postacie ryżu są dla mnie najbardziej przyswajalne
2005-07-09 dnia 11:55 #70689jak bedziesz jesc caly czas to samo to będzie ci się chcialo juz tym zygac lepiej urozmaic dodatki i zmieniaj sosy będzie lepiej smakowalo a raz w tygodniu zjedz cos innego jak kasza
2005-07-09 dnia 14:24 #70686jest nowy bulion knorrrrrrra o samku oliwy z oliwek z wazywami – fajny aromat
2005-07-09 dnia 16:07 #70682hm… se bede probowal pokoleii te przepisy i jak trafier na swoj smak to bede tak go jadl a potem hangen 😀
2005-07-11 dnia 10:18 #70478100g ryżu + 100-200ml maslanki + banan smaczna brejka
daje:
111,4g wegli
14,8g białka
4g tluszczu2005-07-11 dnia 10:27 #70475ja zjadam ryz na sucho, po ugotowaniu oczywiscie , a jak juz to robie brejke wedlug przepisu marijo bodajze czyli pol litra jogurtu 0% tluszczu+ryz(jedna torebka ugotowana)+pol kilo sera chudego+cynamon+cukier(opcja) i brejtam to i dziele na jakies 2 porcje.
2005-07-11 dnia 10:31 #70474ryz + dzem – polecam najlepeij smakuje z cieplym ryzem
2005-07-11 dnia 10:47 #70471ryz + dzem – polecam najlepeij smakuje z cieplym ryzem
probowalem i skapitulowalem po piewszym razie, bo ja jakos przyzwyczajony jestem, ze dzem to się na zimno wcina a tutaj kurde atak cieplego dzemu 😕2005-07-11 dnia 11:24 #70469mniam mniam czlowieku to chyba zle robiles mi tam smakuje ; to tak jakbys z musem jadl o dobre jetse jeszcze z musem z truskawego zmiksuj truskawki z cukrem i polej ryz pycha
2005-07-12 dnia 21:22 #70067a ja ryz z sokiem np. malinowy taki gesty do rozcienczania wody
-
AutorWpisy
Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.