cukier krysztal

Ten temat zawiera 8 odpowiedzi, ma 1 głos i był aktualizowany ostatnio przez  Hades 14 lat, 9 miesiące temu.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #8025

    Hades
    Keymaster

    mam cholerny problem, poczytalem juz tyle o tych cukrach ale tylko jednego nie potrafie zrozumiec, jak w temacie, cukier krystaliczny się znaczy.. jest to dwucukier czy cukier prosty, bo juz cholery dostaje… no i z tym problem, facetka od bioli mowi mi ze jest to cos w rodzaju dextrozy, bo wspomnialem jej o dextrozie, czyli jak się ma jedno z drugim, a wiemy ze dextroza jet dla nas kulturystow przydatna.. co wiec z tym naszym domowym cukrem, jest on wkoncu zly z tego co wiem, ale w czym ta zlosc no, niech mi ktos powie to jasniej, czym rozni się od dextrozy i czemu akurat nasza dextroza jest dobra a ten cukier kryst. jest zly? w czym tkwi problem?

    #30328

    Hades
    Keymaster

    YYY no tego, ze tak powiem cukier w naszych kulturystycznych cukierniczkach to chyba ze tak powiem sacharoza czylyyy ze tak powiem dwucukier. Tego no co mogę dodac, my ze tak powiem kulturysci nie powinnismy ze tak powiem na dzien dzisiejszy spozywac cukru ze tak powiem z cukierniczki. Na dzien dzisiejszy dla nas kulturystow nie jest przeydatny chyba za bardzo ze tak powiem tego. Co do tego znaczy ze tak powiem dextrozy to chyba pomaga we wchlanianiu ze tak powiem kreatyny czy jakos tak.

    #30315

    Hades
    Keymaster

    Adams, ty masz jakis dzisiaj dzien swira chyba

    #30294

    Hades
    Keymaster

    Kup sobie glukoze spozywcza i stosuj zamiast cukru z cukierniczki bo raczej dextro jouce nie poslodzisz sobie herbaty

    #30282

    Hades
    Keymaster

    cukier jest to dwucukier zlozony z 2 cukrow prostych frutkozy i glukozy, są zle bo nie posiadaja wlasciwosci redukcyjnych(sam nie wiem co to znaczy)

    #30271

    Hades
    Keymaster

    no czy;li widze kazdy wie czemu tak naprawde jesc tego nie mozna no zaraz padne… ale coz chociaz wiem ze nie jestem jedyny, ze sacharoza to jest to wiem, ze dextroza pomaga wchlaniac jak to kolega tam wyzej napisal, tez wiem, ale w czym jest kurna zly ten nasz krysztalek, o to mi chodzi, bo kazdy wie ze jest zly, ale z czym, bo to nie meczy jak ktos jeszcze się troszke zna, to dawac, przydalby się ktos o konkretnym obeznaniu pozdrawiam

    #30268

    Hades
    Keymaster

    kurde sacharoza jest rozkladana do glukozy i fruktozy, wiadomo ze fruktoza jest wolniej wlchaniana przez nasz organizm, pozniej trafia do watroby gdzie jest przetwarzana do glukozy ktore cukry moga byc wykozystywane przez nasz organizm, jak uwazasz na bioli to zapewne wiesz ze organizm musi przetworzyc substancje do form ktore organizm nie będzie traktowal jako "nieswoje", ponadto wiadomo ze fruktoza zawiera grupe ketonowa z czego wiadomo ze jest to cukier jeszcze redukcyjny a nie tak jak glukoza juz w najnizej formie, fruktoza zostaje redukowana do glukozy a wyzej wymieniona grupa zostaje utleniona w karboksylowa

    #30264

    Hades
    Keymaster

    W skrocie, zeby się psuja szybciej

    #30227

    Hades
    Keymaster

    tez mam jazdy z tym cukrem ale w FLEX czesto mówią zeby przed treningiem jesc cukier i zaraz po lub gy tworzysz wlasny gainer lub o kryski mono 20 gramow na kazy gram krychy, wiec chyba nie taki zly ten cukier po prostu chozi o to zeby go spalic a to wymaga treningu naprawe ciezkiego bo inachej pojdzie w fat i tu znim jest problem

Wyświetla 1 wpisów z $

Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.

Pin It on Pinterest