Nasz wrog cukier rafinowany, może byc naszym sojusznikiem

Ten temat zawiera 2 odpowiedzi, ma 1 głos i był aktualizowany ostatnio przez  Hades 17 lat, 9 miesiące temu.

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Autor
    Wpisy
  • #1421

    Hades
    Keymaster

    Znalazłem w internecie informacje jak można zneutralizowaa szkodliwe działanie cukru rafinowaneg, może sieto komuś przyda…
    Istnieje recepta,którą pozwala z cukru-wroga, zrobia cukier-przyjaciela. Do szklanego naczynia o objetooci 1,5-2 litrow wsypaa 750 gramow cukru(kryszta3u), 200ml przegotowanej lub topionej wody i 200ml miodu (ulubionego gatunku). Wszystkie te składniki należy wymieszać i odstawia na 8 dni (przechowywaa w temp. pokojowej), mieszając ca3ooa 3 razy dziennie drewnian1 3y?k1. W wyniku zachodz1cych reakcji chemicznych(sacharoza-którą poch3ania wapn) pod wpływem wody i miodu rozk3ada się na glukoze i fruktoze, ktore są bardzo zdrowe.

    Bia3y cukier można zastąpić miodem, br1zowym cukrem lub niskos3odzonymi przetworami z owocow (dżemy, konfitury). Należy co jakiś czas zmieniaa dodawanych do herbaty cukrow.

    No i tego tekstu się nie dalo skopiowac musialem sam wlasnorecznie go przepisywac

    #77439

    Hades
    Keymaster

    Ja już od paru lat lece na s3odzikach. Najlepsze to te, ktore są na bazie maltodekstryny. Jednak wiekszość oparta jest na laktozie i sacharozie, wiec zwracajcie uwage na squad 😀

    #77515

    Hades
    Keymaster

    a ja nie slodze i mam problem z glowy :

Wyświetla 1 wpisy z $

Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.

Pin It on Pinterest