Znalazłem w internecie informacje jak można zneutralizowaa szkodliwe działanie cukru rafinowaneg, może sieto komuś przyda…
Istnieje recepta,którą pozwala z cukru-wroga, zrobia cukier-przyjaciela. Do szklanego naczynia o objetooci 1,5-2 litrow wsypaa 750 gramow cukru(kryszta3u), 200ml przegotowanej lub topionej wody i 200ml miodu (ulubionego gatunku). Wszystkie te składniki należy wymieszać i odstawia na 8 dni (przechowywaa w temp. pokojowej), mieszając ca3ooa 3 razy dziennie drewnian1 3y?k1. W wyniku zachodz1cych reakcji chemicznych(sacharoza-którą poch3ania wapn) pod wpływem wody i miodu rozk3ada się na glukoze i fruktoze, ktore są bardzo zdrowe.
Bia3y cukier można zastąpić miodem, br1zowym cukrem lub niskos3odzonymi przetworami z owocow (dżemy, konfitury). Należy co jakiś czas zmieniaa dodawanych do herbaty cukrow.
No i tego tekstu się nie dalo skopiowac musialem sam wlasnorecznie go przepisywac