PLATKI OWSIANE

Ten temat zawiera 15 odpowiedzi, ma 1 głos i był aktualizowany ostatnio przez  Hades 15 lat, 10 miesiące temu.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #7765

    Hades
    Keymaster

    jak najlepiej je spozywac ?? mozna spozywac prosto z paczki majac pewnosc ze się strawiaż(wiadomo ze blonnik w nich zawart się nie strawi ) chodzi mi glownie o pozostale wegle i białko Bo mysle zeby wprowadzic do diety jakis miks platki owsiane + rodzynki+ orechy wloskie+ slonecznik jak taki miksik pomiedzy posilkami Co Wy na to???

    #73847

    Hades
    Keymaster

    Ja dodaje do omletu i jem z mlekiem ale tylko w obecnosci owocow (banan,kiwi,jablko itd.) ,

    #73840

    Hades
    Keymaster

    Jak chcesz miks to kup sobie platki witalis lub fitnes w sodku wszystko jest chyba

    #73752

    Hades
    Keymaster

    nie takiego miksu to nie bo tam platkow owsainyhc jest bardzo malo a ja chce sporo owsianych i sporo orzchow wloskich lub arachidowych co by odpowiednai porcja białka byla A dlaczego tylko w obecnosci owocow??? a mozna bezposrednio z paczki wcinac na sucho????

    #73745

    Hades
    Keymaster

    Ja zawsze na sniadanie wsypuje kilka lyzek platkow surowych do blendera + owoce + to i tamto (wczesniej pisalem o tym) i wszystko miele na odpowiednia mase

    #73681

    Hades
    Keymaster

    …mięśniowa

    #73680

    Hades
    Keymaster

    …mięśniowa

    #67108

    Hades
    Keymaster

    Czy platki owsiane lepiej ugotowac czy wystarczy tylko zalac cieplym mlekiem? W postaci surowej platki są dosyc twarde i zastanawiam się czy przez to mniej przyswajalne? Lepiej platki owsiane ugotowac czy na surowo???

    #67105

    Hades
    Keymaster

    A jak kupisz musli, to je gotujesz (w musli są platki surowe)? A na pieczywie pelnoziarnistym masz platki gotowane? Nie Wiec jak masz czas i ci się chce, to sobie gotuj. Jak nie, to kup sobie blyskcwiczne i zalewaj goracym mlekiem, albo zimnym Surowsze beda zdrowsze (i nie czuje, jak rymuje)

    #67104

    Hades
    Keymaster

    na opakowaniu jest napisane gotowac 5min,ale mi się nie chce tego robic za kazdym razem 😕 THX marijo

    #67094

    Hades
    Keymaster

    Moim zdaniem, jezeli cos wstepnie poddajemy modyfikacji, to traci to na wartosci. Wiadomo, jest smaczniejsze, ale jest takie powiedzenie: Twarde zarcie – jedrne cialo. Miekie zarcie – pulchne cialo . I to w praktyce się sprawdza. Wiec wybor należy do ciebie

    #67083

    Hades
    Keymaster

    ja odaje rano do omleta, surowe, do miksera
    a potem na patelnie – mniam aha i jeszcze na omlet lyzka dzemu niskoslodzonego

    #67082

    Hades
    Keymaster

    Lee wez mi na pw napisz jak tego omleta robisz co? bo mi za rzdki lub za gesty wychodzi ;l/ nie wiem moze za duzo mleka kure wogole jakos dziwnie mi się smazy a te platki owsiane na dol tego omleta opadaja;/

    #67081

    Hades
    Keymaster

    robie tylko z jajek i platkow surowych – nic wiecej
    smaze na lyzce oliwy z iliwek
    i na koniec dodaje lyzke dzemu niskoslodzonego i rowno rozpowadzam, mniam

    #67080

    Hades
    Keymaster

    ale co jakims mikserem to mieszasz?? cale jajka dajesz czy tylko czesc i ile tych platkow? nie dajesz maki, mleka itp? hmm czyli robisz jajecznice z platkami owsianymi tak ??

Wyświetla 1 wpisów z $

Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.

Pin It on Pinterest