Łosoś z ogórkiem

Łososia obieramy ze skóry, kroimy na dzwonki układamy na dużym naczyniu. Na ułożona rybę wylewamy sok cytrynowy, potem dodajemy wodę tak aby było jej na około 1,5cm. Układamy na i wokół ryby kolejno: marchewkę, cebule goździk, a na końcu posypujemy szczypta pieprzu. Całości doprowadzamy do stanu gotowania, po czym zmniejszamy ogień i przykrywamy.

Łosoś z ogórkiem

Składniki:

1kg surowego łososia
1/4szklanki soku z cytryny
1duza marchewka(w plasterki)
1duzy liść laurowy(pokruszony)
1/2sredniego ogórka (obrany pokrojony w plasterki)
2łyzki stołowe śmietany 0%
1średnia cebula
2goździki
odrobina pieprzu

Przygotowanie:

Łososia obieramy ze skóry, kroimy na dzwonki układamy na dużym naczyniu. Na ułożona rybę wylewamy sok cytrynowy, potem dodajemy wodę tak aby było jej na około 1,5cm. Układamy na i wokół ryby kolejno: marchewkę, cebule goździk, a na końcu posypujemy szczypta pieprzu. Całości doprowadzamy do stanu gotowania, po czym zmniejszamy ogień i przykrywamy. Gotujemy na wolnym ogniu przez kolejnych 20 minut albo do momentu w którym ryba będzie miękka. W miedzy czasie mieszamy ogórki z polówką cebuli i śmietana. Rybę wyjmujemy na ciepły pól misek, układamy dzwonki, podajemy z ugotowana marchewką oraz ogórkami jako dodatek

Jedna porcja zawiera:

235kalorii
26g białka
5,5g węglowodanów
7,5g tłuszczu

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Pin It on Pinterest