Dania dla kulturystów: Łosoś z ogórkiem

Nadesłany przez: Hades dnia 14.02.2012, 0:13:25 Ocena: 0.00 (0 głosów) Oceń artykuł 3287 odsłon Łososia obieramy ze skóry, kroimy na dzwonki układamy na dużym naczyniu. Na ułożona rybę wylewamy sok cytrynowy, potem dodajemy wodę tak aby było jej na około 1,5cm. Układamy na i wokół ryby kolejno: marchewkę, cebule goździk, a na końcu posypujemy szczypta pieprzu. Całości doprowadzamy do stanu gotowania, po czym zmniejszamy ogień i przykrywamy.

Łosoś z ogórkiem

Składniki:


1kg surowego łososia
1/4szklanki soku z cytryny
1duza marchewka(w plasterki)
1duzy liść laurowy(pokruszony)
1/2sredniego ogórka (obrany pokrojony w plasterki)
2łyzki stołowe śmietany 0%
1średnia cebula
2goździki
odrobina pieprzu

Przygotowanie:

Łososia obieramy ze skóry, kroimy na dzwonki układamy na dużym naczyniu. Na ułożona rybę wylewamy sok cytrynowy, potem dodajemy wodę tak aby było jej na około 1,5cm. Układamy na i wokół ryby kolejno: marchewkę, cebule goździk, a na końcu posypujemy szczypta pieprzu. Całości doprowadzamy do stanu gotowania, po czym zmniejszamy ogień i przykrywamy. Gotujemy na wolnym ogniu przez kolejnych 20 minut albo do momentu w którym ryba będzie miękka. W miedzy czasie mieszamy ogórki z polówką cebuli i śmietana. Rybę wyjmujemy na ciepły pól misek, układamy dzwonki, podajemy z ugotowana marchewką oraz ogórkami jako dodatek

Jedna porcja zawiera:

235kalorii
26g białka
5,5g węglowodanów
7,5g tłuszczu