Naleśniki białkowe

Zmieszaj dokładnie widelcem wszystkie składniki w dużej misce. Odstaw na 3 minuty. Biorąc jedną czwartą powstałego ciasta na każdy naleśnik, wlewaj je na patelnię teflonową (wtedy nie trzeba tłuszczu) i smaż tak, jak zwykłe naleśniki. Najpierw po jednej stronie, do lekkiego przyrumienienia, następnie przewróć na drugą stronę. Podana ilość wystarcza na cztery duże naleśniki.
Jeden taki naleśnik zawiera: 168 kalorii, 17 g białka, 25 g węglowodanów, ew. ślad tłuszczu.
Składniki:
2 filiżanki substytutu jajecznego
1 filiżanka błyskawicznych płatków owsianych (suchych)
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5-8 opakowań słodziku
ew. odrobina tłuszczu do smażenia
Smacznego!
